Beşar Esad: Suriye, Hiçbir Devletin Hegemonyası Altında Olmayı Kabul Etmez…

  • 26 Ocak 2015
  • 781 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Suriye, Hiçbir Devletin Hegemonyası Altında Olmayı Kabul Etmez…

Hizbullah, Kudüs Tugayları yada muhtelif grupların Suriye’de İran’ın komutası altında silahlı gruplara karşı savaşmalarıyla İran’ın Suriye’deki nüfuzundan endişe duyup duymadığı konusunda Beşar el Esad; İran’ın kriz öncesinde de tutum ve politikalarından kaynaklı Suriye’de önemli bir role sahip olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı el Esad; Suriye ve İran arasında sosyal, politik, ekonomik, etnik ve daha birçok ortak özelliğe dikkat çekerken, tüm bunların ister istemez belli koşullar dayatacağına işaret etti.

Her şeye rağmen Suriye’nin kim olursa olsun hiçbir devletin egemenlik ve bağımsızlığına hegemonya sağlamasına izin vermediğini ve vermeyeceğinin altını çizen el Esad; fakat aynı zamanda her devletle ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde işbirliğine açık olduğunu vurguladı.

ABD ve Batılı devletlerin de temel sorunları bu olduğuna vurgu yapan el Esad; onların işbirliği yada karşılıklı saygı değil de hegemonya ve dayatmalarda bulunmak istediklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.