Beşar Esad Suriye İran Ekonomik İlişkilerini Kalkındırma Komitesi Heyetini Kabul Etti…

  • 05 Ocak 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Beşar Esad Suriye İran Ekonomik İlişkilerini Kalkındırma Komitesi Heyetini Kabul Etti…

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün Suriye İran Ekonomik İlişkilerini Kalkındırma Komitesi Başkanı Rüstem Kasimi ve ona eşlik eden heyeti kabul etti.

Görüşmede Suriye ve İran İslam Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirme yönünde harcanan çabalar masaya yatırılırken, bir dizi önemli sektörde mevcut olanakların iki halkın çıkarlarına hizmet edecek en iyi şekilde değerlendirilmesi gereğinin altı çizildi.

Cumhurbaşkanı el Esad Suriye ve İran arasındaki ekonomik vizyonun, iki ülke arasındaki ilişkileri ayrıcalıklı kılan siyasi ve stratejik vizyonla birleştirilmesi önemini belirtti.

El Esad iki dost halk arasındaki tarihi ilişkileri daha çok pekiştirecek ekonomik işbirliği önündeki tüm engellerin kaldırılması gereğine vurgu yaptı.

Kasimi ise ülkesinin, maruz kaldığı evrensel zalim savaş karşısında Suriye ve halkının yanında olduğunu bir kez daha ifade etti.

Kasimi Suriye’nin zafere kavuşuncaya dek İran’ın muhtelif destek ve yardımlarını sürdüreceğini söyledi.
İki ülkede mevcut ekonomik fırsat ve olanaklara dikkat çeken Kasimi, bunların iki ülke halklarının çıkarları yönünde uygun bir şekilde değerlendirilmesi gereğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.