BeÅŸar Esad: Suriye’de Ordu ve Silahlı Kuvvetlerle Ä°ÅŸbirliÄŸi Haricinde Faaliyet Gösteren Herhangi Bir Güç Kanuni DeÄŸildir…

  • 26 Ocak 2015
  • 754 kez görüntülendi.
BeÅŸar Esad: Suriye’de Ordu ve Silahlı Kuvvetlerle Ä°ÅŸbirliÄŸi Haricinde Faaliyet Gösteren Herhangi Bir Güç Kanuni DeÄŸildir…

ABD’nin 5 bin Suriyeliyi eğitmekte olduğunu ve Mayıs ayında Suriye’ye göndereceği bu silahlılara ilişkin Suriye’nin tutumu konusunda bir soruya Beşar el Esad; Suriye ordusuyla işbirliği haricinde faaliyet gösterecek herhangi bir gücün kanuni olmayacağını ve ona karşı mücadele edileceğini belirtti.

El Esad bunun kanunlar ve anayasa kapsamında gayet açık ve net olduğunun altını çizerken her ihtimal ve koşulda bu güçlere karşı koyulacağını söyledi.

ABD’nin ‘ılımlı muhalifler’ adı altında eğittiği silahlılar konusunda el Esad; kimi tarafların ‘ılımlı muhalifler’ olarak adlandırdığı fakat Suriye’nin bunlara silahlı gruplar dediği söz konusu tarafların her gün daha çok zayıfladıklarına işaret etti. El Esad, bu zayıflamanın da ‘ılımlı’ olarak adlandırılan bu grupların saflarında neredeyse günü birlik olarak bölünüp radikal gruplara geçenlerin olmasından kaynaklandığına vurgu yaptı.

El Esad; dolayısıyla ne ABD ne de hiç kimsenin radikalleri ılımlı yapmasının mümkün olmadığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.