Beşar Esad: Teröristler Ya Yok Olacak Ya da Geldikleri Yer Olan Türkiye’ye Dönecekler

  • 14 Ekim 2016
  • 1.033 kez görüntülendi.
Beşar Esad: Teröristler Ya Yok Olacak Ya da Geldikleri Yer Olan Türkiye’ye Dönecekler

Türkiye’nin Suriye’deki eylemlerini ‘işgal’ olarak nitelendiren ve bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Halep’teki teröristlerin Türkiye’ye geri itilmesi ya da öldürülmesi gerektiğini söyledi.

Rusya’nın Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Esad, Halep’in teröristlerden geri alınmasının diğer Suriye kentlerinin özgürleştirilmesi için ilk adım olacağını ifade etti. “Bu bölgeyi temiz tutmak ve teröristleri geldikleri yer olan Türkiye’ye itmek ya da öldürmek zorundasınız. Başka bir seçene yok” diyen Esad, şöyle devam etti: “Askeri ve stratejik açıdan, El Nusra’yı izole etmemiz mümkün değil. Ancak Halep’i almak, diğer şehirlere doğru ilerlemek ve onları da teröristlerden kurtarmak için başlama noktası olabilir. Halep bu yüzden önemli.”

ÖSO İLE IŞİD VE NUSRA ARASINDA BİR FARK YOK

Özgür Suriye Ordusu ile IŞİD ve El Nusra arasında herhangi bir fark olmadığının altını çizen Esad, “Teröristler Suriye’ye ilk geldiğinde kimse El Nusra ya da IŞİD’den bahsetmiyordu. Onlara basitçe Özgür Suriye Ordusu deniyordu, hükümetin ve ordunun karşısındaydılar. Ancak gerçekte, biz ilk haftalardan insanların kafalarını kesmeye başladıklarını gördük. Bu, onların başından beri radikal bir grup olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Suriye lideri, “ÖSO büyümeye başladığında, suçlarını saklamak imkansız hale geldi ve Batı da El Nusra’nın varlığını kabul etmek zorunda kaldı. Ancak aslında bu Özgür Suriye Ordusu, bu IŞİD. Aynı köklere sahipler ve bir yerden diğer yere hareket edip duruyorlar” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN, İRAN’DAN UZAKLAŞMAMIZ KARŞILIĞINDA DESTEK TEKLİF ETTİ

Suudi Arabistan’ın İran’dan uzaklaşılması karşılığında Suriye’ye destek sözü verdiğini kaydeden Esad, “Eğer İran’dan uzaklaşırsak ve onlarla bütün ilişkimizi kestiğimizi açıklarsak bana yardım edeceklerini söylediler” dedi. Esad, Suudi Arabistan Suriye’deki krizi şantaj için kullanmak istediğini ifade etti.

KÜRTLERE SİLAH YOLLADIK

Suriye yönetiminin Kürtlerle diyalogu sürdürdüğünü aktaran Esad, “Görüşmelere devam ediyoruz. Onları IŞİD’e karşı savaşlarında destekledik, silah yolladık” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.