Beşşar Caferi: Teröre Karşı Savaşta, Suriye Ön Cepheyi Oluşturuyor

  • 05 Mayıs 2015
  • 837 kez görüntülendi.
Beşşar Caferi: Teröre Karşı Savaşta, Suriye Ön Cepheyi Oluşturuyor

Suriye’nin Birleşmiş Milletlerdeki daimi temsilcisi Beşşar el Caferi; terör, radikallik ve tekfirciliğe karşı savaşta Suriye’nin ön cepheyi oluşturduğunu belirtti.

Suriye Amerika Forumunun dün New Jersey eyaletinde düzenlediği panelde konuşan Caferi; terörle mücadelede Suriyelilerin ne Güvenlik Konseyi ne de BM’ye bel bağlamamaları gerektiğini, vatanlarını savunma ve desteklemede sadece kendilerine dayanmalarının gerektiğini vurguladı.

Güvenlik Konseyi ve üyelerinin Suriye konusundaki tutumlarını değiştirme ihtimalleri konusunda SANA ajansının bir sorusunu cevaplayan Caferi, Güvenlik Konseyinin güç dengesinden ibaret olduğunu, lakin çifte standartlı tutumlara ve politikalara dayalı olduğunu söyledi.

Terörle mücadele ve terörü destekleyenlerden hesap sorulmasına ilişkin zorunlu kararların BM’ye tabi tüm örgüt ve kurumlar tarafından ikrar edildiğine dikkat çeken Caferi; fakat Güvenlik Konseyinde Suriye’de terörü destekleyen ve riayet eden üyelerin bulunması nedeniyle Konseyin bu konuda başarısız kaldığını belirtti.

Caferi Batılı ve Arap kimi yetkililer ve medya araçlarının Suriye’ye ilişkin asılsız yalan ve spekülasyonlar yürüttüklerine dikkat çekerken; dört yıldan fazla bir süredir Suriye’nin muhtelif yönlü savaşta başarılı bir mücadele verdiğini, bu mücadelesini de sürdüreceğinin altını çizdi.

Dünya halklarının birçoğunun Suriye’ye yönelik savaşın gerçeğini idrak ettiğine dikkat çeken Caferi; bu halkların anayasa ve kanunların belirlediği hakları çerçevesinde görüş ve düşüncelerini yöneticilerine taşımaları gerektiğini ifade etti.

Suriyeliler arasında Moskova’da yapılan istişare görüşmelerinin ikinci turu konusunda ise Caferi; bu turda taraflar arasında ortak bir çalışma belgesi üzerine anlaşma sağlanmasıyla benzeri görülmemiş bir başarı kaydettiğini ifade etti. Fakat kimi tarafların bu başarıdan rahatsız olduklarını belirten Caferi; sıfır noktasına dönmek için ellerinden gelen her gayreti gösterdiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.