Beşşar Esad: ABD yaptırımları teröristleri desteklemektir

  • 13 Ağustos 2020
  • 3.906 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: ABD yaptırımları teröristleri desteklemektir

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad üçüncü yasama döneminde seçilen Halk Meclisi üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, ABD yaptırımlarının gerçekte teröristleri desteklemek için olduğunu söyledi.

Esad, seçimlerin korona şartlarında yapılması önemine temasla, bir an önce halkın sorunlarının çözümüne odaklanılması gerektiğini bildirdi.

Esad, ırkçı İsrail’in Deyrezzor’a yönelik saldırılarının “IŞİD” teröristlerinin hareketini kolaylaştırmak için geldiğine işaret ederken, yerli bir terörist ile ithal edilmiş bir terörist veya bir Siyonist, Türk veya Amerikan askeri arasında hiçbir fark olmadığını ve hepsi bizim topraklarımızda düşmanlar olduklarını söyledi.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Sezar Yasası’nın, Suriye halkına büyük zarar veren kuşatmanın önceki aşamalarından ayrı veya soyut bir durum olmadığını açıkladı.

Esad, Amerika’nın başta “IŞİD” olmak üzere bölgede teröristlere ihtiyacı olduğunu ve “Sezar Yasası”ndan teröristlere desteği amaçladığını belirterek, ablukaya verilecek pratik cevabın da üretim ve kendine güveni arttırmakta yattığını belirtti.

Esad, “Yabancı sermaye korkaktır ve milli sermayenin korkak olmaması gerekiyor, çünkü böyle olduğunda ülke kaybeder” dedi.

Suriye cumhurbaşkanı Esad, ulusal ekonomiyi destekleme ve ablukayla yüzleşme yeteneği için küçük yatırımları desteklemeye odaklanılması gerektiğini belirtirken, tarım sektörünün ulusal ekonominin temel dayanağı olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini, tarım sektöründeki acil reformların diğer sektörlere göre hızlı ve geniş sonuçlar verebileceğine dikkat çekti.

Esad, “Savaşın kalbindeyiz, farklı toprakları ve bölgeleri özgürleştirmekten bahsediyoruz, ancak devlet otoritesinin geri dönüşü, sadece toprakların kurtuluşu değil, hukukun üstünlüğünün geri dönüşüdür.. Hukuk ve yolsuzluk tek bir yerde buluşamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Esad: “teröristler tarafından yağmalanırken, yolsuzluklar tarafından yağmalanırken ülkenin ayakta durması mümkün değildir.. Caydırıcılık, yolsuzlukla mücadeledeki son faktördür.. bizler yasal yollarla ve kurumlar aracılığıyla çalınan kamu fonlarını geri getirmeye devam ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.