Beşşar Esad, Lübnan’daki Müslüman Ulemalar Topluluğu heyetini kabul etti

  • 08 Aralık 2015
  • 1.053 kez görüntülendi.
Beşşar Esad, Lübnan’daki Müslüman Ulemalar Topluluğu heyetini kabul etti

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad bugün topluluk idare kurulu başkanı Şeyh Hassan Abdullah başkanlığında Lübnan’daki Müslüman Ulemalar Topluluğu heyetini kabul etti.

Başta Suriye ve Lübnan’daki son durumların masaya yatırıldığı görüşmede bölge halklarının ortak yaşamlarını, geleceğini ve tarihlerini hedef alan tekfirci ideolojinin tehlikesine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı el Esad radikallik ve tekfirci ideolojinin hoşgörülü ve müsamahakâr İslam dinini ve ilkelerini çarpıttığına dikkat çekerken özellikle Şam Diyarları ulemaları başta olmak üzere din adamlarının toplumumuza yabancı olan Vahhabilik ve tekfirci düşünceye karşı mücadeledeki önemli misyonlarına vurgu yaptı. Bu tekfirci ve radikal ideolojinin sahipleri ve arkalarında duranları deşifre etmekte din adamlarına büyük bir rol düştüğünü belirten el Esad; gerçek İslam dini, değerleri ve ilkelerinin yaygınlaştırılmasında üstlerine düşen görevi yerine getirmeleri önemini ifade etti.

Müslüman Ulemalar Topluluğu heyetindeki din adamları bölgenin tanık olduğu durumların; barbarlık, dışlama ve tekfirci yaklaşıma karşı ılımlılık yaklaşımı mücadelesinden ibaret olduğunu ifade etti.
Heyet üyeleri terör ve radikalliğe karşı savaşında Suriye’nin yanında olduklarını belirtirken, Suriye halkının mücadele ve zafere kavuşma gücüne inandıklarını dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.