Beşşar Esad: Türkiye teröristlere doğrudan kimyasal silah verdi

  • 22 Nisan 2017
  • 1.254 kez görüntülendi.
Beşşar Esad: Türkiye teröristlere doğrudan kimyasal silah verdi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad; Suriye’de teröristlerin direkt olarak Türkiye’den kimyasal silah aldıklarını bildirdi.

Suriye cumhurbaşkanı, dün Suriye’deki son durumlar, terörle mücadele ve siyasi çözüme konusunda Rusya’nın Sputnik ve RIA Novosti haber ajanslarına röportaj verdi.

Beşar Esad, teröristlerin nereden kimyasal silahları getirdikleri yönündeki soruyu, ”yüzde yüz eminiz ve elimizde belgeler var, teröristler kimyasal silahları ve diğer askeri destekleri direkt olarak Türkiye’den alıyorlar’ diye cevapladı.

Beşar Esad, Keferya ve el’Fua sakinlerine yönelik düzenlenen saldırının da en’nusra cephesinin işi olduğunu zira bu grubun bu saldırıdan hedefin bu bölgelerdeki halkın güvenli yerlere gitmelerini önlemek olduğunu söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı, terör örgütü IŞİD lideri Ebu Bekir el Bağdadi’nin Suriye Irak sınırlarında Suriye ordusu ve Rus güçleri tarafından tutuklandığı yönündeki raporlara ilişkin soruya cevabında bunun doğru olmadığını belirtti ve ”Irak ve Suriye sınırları IŞİD’in kontrolündedir’ dedi.

Beşar Esad, Suriye hava savunması konusunda ise ”gizli askeri bilgiler olduğu için bu konuda fazla bilgi veremeyeceğini’ söyledi.

Suriye cumhurbaşkanı, teröristlerin ilk hedefinin Suriye hava karargahının tahrip edilmesi olduğunu belirterek, onların bu konuda ciddi hasarlar da verdiklerini ama Rusya’nın Suriye ordusuna verdiği destekle onların bu zararlarının telafi edildiğini ve Suriye hava savunma sistemlerinin güçlendirildiğini söyledi.

(Kimyasal silah kullanımı yönündeki suçlamalar konusunda ise el Esad; teröristlerin birkaç yıl önce Halep’e saldırıları sırasında Suriye ordusuna karşı kimyasal silah kullandıklarını ve daha sonra bunu birçok bölgede birçok kez tekrarladıklarını belirtti.

Esad Suriye’nin bu saldırıların soruşturulması için Birleşmiş Milletlere talep gönderdiğini ifade ederken, fakat BM’nin bu talepleri hiç dikkate almadığını kaydetti. Şu an benzer bir durumda Suriye’nin İdlib kırsalı Han Şeyhun beldesinde kimyasal silah kullanımı iddialarının soruşturulması için talep gönderdiğini vurgulayan el Esad; yine de şu ana dek gereğini yapmadıklarını söyledi.

Esad Suriye’nin bu yöndeki taleplerinin ABD ve müttefikleri tarafından engellendiğini, çünkü tarafsız ve şeffaf bir soruşturmanın yapılması halinde Han Şeyhun ve Şuayrat Hava Üssüne ilişkin suçlama ve yalanlarının deşifre edileceğini belirtti.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.