Beyaz saray kaynakları iddia etti: Trump Ekim’de KOEP nükleer anlaşmasından çekilecek

  • 12 Ağustos 2017
  • 1.131 kez görüntülendi.
Beyaz saray kaynakları iddia etti: Trump Ekim’de KOEP nükleer anlaşmasından çekilecek

Bazı Amerikan kaynakları, ABD Başkanı Trump’ın Ekim ayı raporunda KOEP nükleer anlaşmasından çekileceğini iddia ettiler.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre isimlerinin açıklanmasını istemeyen bazı Amerikan kaynakları el Hayat gazetesine yaptıkları açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın, izlediği siyasetler ve baskılarla İran’ı KOEP’i ihlal eden taraf ilan edip KOEP’ten çekilmeyi planladığını bildirdiler.

Amerika yasaları uyarınca Trump hükümeti her 90 günde bir kez kongreye İran’ın KOEP’e bağlı kalıp kalmadığına dair rapor vermesi gerekir.

Öte yandan 24 kanalı beyaz saraydan bazı kaynaklara dayanarak Başkan Trump’ın Ekim ayı raporunda KOEP nükleer anlaşmasından çekileceğini iddia etti.

Trump üç ay önce Dışişleri ve Savunma Bakanlarının ısrarı üzerine İran’ın nükleer anlaşmaya bağlı olduğunu belirtmişti.

Trump geçen gün yaptığı açıklamada da KEOP nükleer anlaşmasının bir de ruhu olduğunu ve İran bu ruhu ihlal ettiğini ileri sürmüştü.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Cumhurbaşkanın inzivadan kurtulmak için İran’ı suçlu göstermeye çalıştığını söyledi.

Zarif, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, ‘’ABD Başkanının her zaman Kapsamlı Ortak Eylem Planını(KOEP) ortadan kaldırmak istemesine rağmen, inzivadan kurtulmak için İran’ı suçlu göstermeye çalışıyor ve bu KOEP’in ruhu ve metnini çiğnemenin yanında kötü niyetli bir yaklaşımdır’’ diye yazdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.