Beyaz Saray Sanat Komitesi Üyeleri İstifa Etti: Trump İktidarı Bırakmalı

  • 19 Ağustos 2017
  • 1.035 kez görüntülendi.
Beyaz Saray Sanat Komitesi Üyeleri İstifa Etti: Trump İktidarı Bırakmalı

Beyaz Saray Sanat Komitesi Üyeleri , ABD Başkanı Trump’ın ırkçılara destek verdiği gerekçesiyle istifa ederek Trump’ın derhal görevi bırakmasını ve ülkedeki kaosu sonlandırmasını istediler.

İRNA’nın verdiği habere göre, üyeleri sanatçılar, yazarlar ve mimarlardan ibaret olan bu komite yaptığı yazılı açıklamada Trump’ın iğrenç edebiyat ve söylemlerini eleştirerek, Trump’ın nefret ve terör gruplarına destek vermesinin çok ağır eleştiri ve tenkitleri hak ettiğini ve cezalandırılması gerektiğini bildirdiler.

1982 yılında dönemin başkanı Ronald Reygan tarafından kurulan bu komite, kültürel konularda başkana danışmanlıkta bulunmakla görevlidirler.

Beyaz Saray Sanat Komitesi Üyeleri ayrıca eleştiriyle de yetinmeyerek Trump’tan derhal görevi bırakmasını istediler. Şimdiye kadar bir çok yetkili ve çalışma grubu, Trump’ın son ırkçı söylemleri ve şiddet yanlısı ırkçılara destek vermesine itiraz amaçlı olarak kendi görevlerinden istifa etmiş ve hükümetle işbirliğine son vermişlerdir.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın 1987 yılında yayımlanan “The Art of The Deal” adlı anı kitabını kaleme alan yazar Tony Schwartz, sosyal medya sitesi Twitter’daki hesabından çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Schwartz, Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’nin seçim kampanyası ekibiyle Rusya arasındaki bağlara ilişkin soruşturmanın bitmesinden önce istifa edeceğini öne sürdü./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.