Beyaz Saray Sözcüsü karar veremedi: Venezuela’da ABD parmağı var mı, yok mu?

  • 24 Åžubat 2015
  • 799 kez görüntülendi.
Beyaz Saray Sözcüsü karar veremedi: Venezuela’da ABD parmağı var mı, yok mu?

Beyaz Saray temsilcisi, Venezuela’da hükümetin dile getirdiÄŸi “darbe” iddialarına yönelik net bir cevap veremedi. Sözcü, ABD’nin konuyla ilgisinin olmadığını, ancak müdahale için “çalıştıklarını” söyledi.

Venezuela’da Nicolas Maduro hükümetinin “darbe” giriÅŸiminden ABD’yi sorumlu tutması, Beyaz Saray Basın Sözcüsü Josh Earnest’e soruldu.

Earnest önce, Maduro’nun iddiaları hakkında, “Maduro hükümetinden gelen iddialar, daha önceki tüm iddiaları gibi gülünç. Venezuela hükümeti, Venezuela içerisinde yaÅŸanan olaylarla ilgili ABD’yi ve uluslararası toplumun diÄŸer üyelerini suçlamayı bırakmalı” dedi.

Earnest, ABD’nin Venezuela’daki karışıklığı teÅŸvik etmediÄŸini, Venezuela ekonomisini ve hükümetini yıkmaya çalışmadığını söyledi.

Ancak Venezuela ile ilgili bir baÅŸka soruda, Earnest farklı cevaplar verdi. Soru, ABD’nin bir süredir Venezuelalı bazı yetkililere iliÅŸkin aldığı yaptırım kararları hakkındaydı. Gazeteci, ABD’nin bazı baÅŸka ülkelerle birlikte, Maduro hükümeti üzerindeki baskıyı artırıp artırmayacağını soruyordu.

Earnest’in verdiÄŸi cevap ise, Hazine Bakanlığı ve DışiÅŸleri Bakanlığı’nın Venezuela’daki durumu açıkça gözlemlediÄŸi ve hükümeti olması gereken şekilde davranmaya yönlendirecek araçlar hakkında düşündüğü ÅŸeklindeydi.

Earnest, “açıkça”dan kastın, bölgedeki diÄŸer ülkelerle birlikte ve onlarla koordinasyon halinde Venezuela’daki durumu nasıl ele alacaklarına dair görüşmeye devam ettiklerini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.