Beyaz Saray, Suudilerin Yemen’deki Cinayetlerine Destek Veriyor

  • 25 Kasım 2017
  • 1.079 kez görüntülendi.
Beyaz Saray, Suudilerin Yemen’deki Cinayetlerine Destek Veriyor

Beyaz Saray bir kez daha Suudi rejiminin Yemen’de sivil ve savunmasız halka yönelik cinayetlerine desteÄŸini sürdürdüğünü bildirdi.

Fars Haber Ajansının verdiÄŸi habere göre Beyaz Saray dün Cuma günü yazılı bir açıklama yaparak Yemen’de insani kriz çıkarılması konusunda Amerika devleti ve müttefiki Suudi rejiminin rolü konusunda yapılan uluslararası uyarıları dikkate almaksızın, Suudi rejimi ve saldırgan koalisyon güçlerinin giriÅŸimlerine destek verdiÄŸini bildirdi.

Beyaz Saray’ın açıklamasında mevcut ÅŸartların aksine Suudilerin Sana hava alanı ve el-Hudeyde limanını uluslararası yardımlara açtığı iddia edildi.

Suudi rejimi 24 kasım tarihinde Sana hava alanı ile el-Hudeyde limanının uluslararası yardıma açacağı sözcü vermişti, Bu rejim de daha önce bir çok kez bu hususta söz vermesine rağmen sözünü yerine getirmemişti.

Suudi Arabistan’ın “Yemen’e karşı” ABD tarafından  kararlı bir ÅŸekilde desteklenmeye devam edeceÄŸinin belirtildiÄŸi açıklamada,  Yemen’deki insani krizin sona erdirilmesi noktasında ise siyasi sürecin hala en  önemli çözüm aracı olduÄŸu iddia edildi..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.