Beytlahim’de Birçok Kişi Saldırılarda Yaralandı ve İki Kişi Gözaltına Alındı

  • 17 Kasım 2019
  • 558 kez görüntülendi.
Beytlahim’de Birçok Kişi Saldırılarda Yaralandı ve İki Kişi Gözaltına Alındı

Bugün (17 Kasım Pazar) Batı Yaka’nın Beytlahim şehrinde, Filistinli gazetecilerin öncülüğünde gazeteci Muaz Amarine ile dayanışma amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması sonucu onlarca kişi yaralanırken iki kişi de işgalci saldırganlar tarafından zorla gözaltına alındı. Yaralananlardan bazılarının işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilendikleri belirtildi.

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre Beytlahim’in kuzey girişinde düzenlenen gösterilere işgal güçleri müdahalede bulunarak göstericilerin üzerine yağmur gibi göz yaşartıcı gaz bombası yağdırdı.

Gösteriye müdahalede bulunan işgalci askerlerin aynı zamanda gösteriye katılan gazetecilerden Hamd Takatika ile Ahmed Tennuh’u gözaltına aldıkları bildirildi.

Filistinli fotomuhabir Muaz Amarine iki gün önce yani 15 Kasım Cuma günü Batı Yaka’daki El-Halil şehrinin yakınında bulunan Surif beldesinde yahudi yerleşimciliğine karşı düzenlenen gösteriyi izlemesi esnasında işgalci askerlerin saldırısına maruz kalmış ve sol gözüne mermi isabet etmesi sebebiyle bu gözünü tamamen kaybetmişti.

Filistin’deki ve Arap dünyasındaki basın mensupları işgalci askerlerin saldırısında bir gözünü kaybeden Muaz Amarine ile dayanışma amacıyla sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.