Beytüllahim’de Siyonist güçler 14 yaşındaki Filistinli çocuğu şehit ettiler

  • 28 Mayıs 2022
  • 103 kez görüntülendi.
Beytüllahim’de Siyonist güçler 14 yaşındaki Filistinli çocuğu şehit ettiler

Terör rejimi İsrail güçleri, güney Beytüllahim’de 14 yaşındaki Filistinli bir genci şehit ettiler.

Siyonist güçler ve fanatik Yahudi yerleşimciler her gün çeşitli bahanelerle Filistin’in mazlum halklarını şehit ediyor, yaralıyor veya tutukluyor.

Fars Haber Ajansı’na göre, Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki Filistinli genç “Zeyd Muhammed Ganim’in, El’Hızır beldesinde işgalci İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildiğini” bildirdi.

Sözkonusu Filistinli,  Beytüllahim’in güneyinde Filistinlilerin Siyonist güçlere karşı mücadelesi sırasında şehit oldu.

Bu arada El Aksa Şehitleri Tugayı, dün gece Siyonist rejimin cinayetine tepki gösterdi ve  Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yapılacak herhangi bir saldırının kötü sonuçları olacağı konusunda uyardı.

İşgal Altındaki Topraklarda Cuma günü yaşanan gelişmeler, İbranice yayın yapan medya kuruluşlarının Tel Aviv’in artan güvenlik ve bayrak yürüyüşüyle ​​ilgili askeri endişelerini bildirmesinin ardından geldi.

Bu arada dünkü cinayetle ilgili Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, konuyla ilgili bir yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada,”İsrail askerlerinin, öldürme kastıyla Filistinli çocukların vücutlarının üst bölgelerini hedef almaya devam ettiğini” ifadelerini kullandı.

Zeyd Muhammed Said Ganim isimli 14 yaşındaki çocuğun öldürülmesinin, “terör eylemi” olduğunu ifade eden Iştiyye, bu yapılanın, “İsrail’i boykot edecek ve işlenen suçun faillerinin cezasız kalmamasını sağlayacak uluslararası kararların aktif hale getirilmesini gerektirdiğini” aktardı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili açıklamasında, yaşananın, siyasi ve askeri düzeyde verilen talimat ve direktiflere göre İsrail güçleri tarafından sahada gerçekleştirilen infaz suçlarından biri olduğunu kaydetti./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.