Bıçaklı Eylemde Bir Siyonist Asker Yaralandı

  • 04 Aralık 2015
  • 855 kez görüntülendi.
Bıçaklı Eylemde Bir Siyonist Asker Yaralandı

Dün (3 Aralık Perşembe) Kudüs’te gerçekleştirilen ikinci eylemde siyonist işgalcilerden bir asker yaralandı. Eylemi gerçekleştiren Filistinli gencin de şehit edildiği haber verildi.

Siyonistlere ait medya organlarının yayınladığı habere göre dün Kudüs’teki ikinci eylem akşam saatlerinde Babu’l-Amud bölgesinde gerçekleştirildi. Filistinli gencin bıçaklı saldırısına uğrayan işgalcinin sınır koruma görevlileri olarak nitelendirilen askerlerden olduğu ifade edildi.

Eylem üzerine işgal güçleri olay yerine çıkan bütün yolları kapattılar. Siyonist medya işgal polisinin eylemciye yardımda bulunan kişiyi aradığını haber verdi. Eylemi gerçekleştiren kişinin ise henüz kimliğinin tespit edilemediği ifade edildi.

Dün Kudüs’te sabah saatlerinde gerçekleştirilen bir başka eylemde ise yine işgalci askerlerden biri yaralanmıştı. Sabahki eylemi gerçekleştiren kişinin kimliği ise açıklandı ve Kudüs’ün Ebu Dis mahallesi ahalisinden Mazin Hasan Aribe olduğu ifade edildi. Sabahki eylem Kudüs’in Huzma geçiş noktasında ve silahla gerçekleştirilmişti. Sabahki eylemi gerçekleştiren kişi de işgal güçleri tarafından yoğun ateşle şehit edilmişti.

Dün gerçekleştirilen eylemlerde şehit edilenlerle birlikte Kudüs intifadasının başlangıcından bu yana şehit edilenlerin sayısının 110’u bulduğu, bunlardan 24’ünün çocuk, beşinin kadın olduğu ifade edildi.

İntifada süresince araçlarla, bıçaklı ve silahlı saldırılarla gerçekleştirilen münferit eylemlerde işgalcilerden de 20 kişi öldürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.