Biden’ın danışmanı: Trump hükümetinin İran karşıtı siyasetleri yenilgiye uğradı

  • 12 Temmuz 2020
  • 1.147 kez görüntülendi.
Biden’ın danışmanı: Trump hükümetinin İran karşıtı siyasetleri yenilgiye uğradı

Amerika’da başkanlık seçimlerinde Demokratlar’ın adayı Joe Biden’ın dış siyaset danışmanı Anthony Blinken,” Trump’ın İran karşıtı siyasetlerinin yenilgiye uğradığını söyledi.

Anthony Blinken, Trump hükümetinin nükleer anlaşmadan çıkmasının yanlış olduğunu belirterek, Trump’ın buna karşı İran’la müzakere isteğinin de tezat içerdiğini bildirdi ve ‘Her halükarda Trump, İran’la yapmak istediği böyle bir müzakereyi gerçekleştiremedi ve yeni bir anlaşmayı da elde edemedi” dedi.

Blinken, Trump’ın İran’la dünyayı çatışmanın eşiğine getiren siyasetlerine karşı Biden’ın bu durumdan kaçındığını söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, nükleer anlaşmadan tek yanlı ve yasadışı bir şekilde çıkmış ve ardından İran’a yönelik yaptırımları yürürlüğe geçirmiş ve daha sonra ‘İran’la yeni ve daha iyi bir nükleer anlaşma  imzalamak istediğini ve bunun için de İran’la direk müzakereye oturmak istediğini’ bildirmişti.

Amerikan başkanı Trump’ın bu siyasetlerine karşı İran İslam Cumhuriyeti ise tepki göstermiş ve Trump’ın sözleri ve altına imza atan Amerikan devletinin her şeyden önce uluslararası kanunlara bağlı kalmasını istemiş ve ABD ile müzakereleri reddetmişti.

Bu arada Amerika’da yapılan anketler, Biden’ın Trump’a göre daha şanslı olduğunu gösteriyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.