Bikdeli: “İran ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, siyasi işbirliği düzeyine ulaşmalı”…

  • 18 Şubat 2015
  • 892 kez görüntülendi.
Bikdeli: “İran ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler, siyasi işbirliği düzeyine ulaşmalı”…

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Türkiye ziyareti sırasında anlaşması imzalanan İran-Türkiye ortak pulunun tanıtım törenine katılan İran’ın Ankara Büyükelçisi Alirıza Bikdeli, iki ülkenin kültürel, tarihi ve coğrafi ortaklıklar nedeni ile işbirliği için büyük kapasiteye sahip olduklarını belirterek, bu işbirlikleri ile ülkelerin tüm alanlarda ortak çalışmalara imza atması için olanak sağlanacağını vurguladı.

Bikdeli yaptığı açıklamada, “Bu ortak pulun ilktemeli, İran Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ziyareti ve İran İletişim ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı ve Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı aralarında imzalanan anlaşmalarda atıldı. 100 bin basım ile yayımlanan bu pul için Tahran’da da benzer bir program düzenlenmektedir. Ortak pul yayımlaması ile, daha fazla işbirlikleri için olanak sağlanmasının yanı sıra, iki halkın da birbirlerine daha da yaklaşmasının sağlanacağını inanıyorum” dedi.

Tebriz’deki Kebud Camii ve Bursa’daki Yeşil Cami’den görsellerin bulunduğu bu pulun kültürel ve sanatsal değer taşıdığını belirten Bikdeli, konuşmasının devamında ise Kebud Camii hakkında bilgiler paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.