Bin Selman Londra’da Protesto Edildi

  • 09 Mart 2018
  • 1.036 kez görüntülendi.
Bin Selman Londra’da Protesto Edildi

 Savaşı Durdur Koalisyonu, İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşen bin Selman’ı protesto etti. Başbakanlık ofisi “10 Numara”nın bulunduğu Downing Street önünde toplanan göstericiler, katil bin Selman ve Suudi Arabistan’ın Yemen’deki askeri harekâtı karşıtı pankart ve dövizler açtı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen gösteride, Suudi prens aleyhine sloganlar atıldı. “Ellerini Yemen’den çek”, “Katiller Londra’ya hoş gelmedi” ve “Bin Selman savaş suçlusudur” yazılı dövizler taşıyan göstericiler, İngiltere’nin Suudi Arabistan’a silah satışını durdurması için çağrıda bulundu.

5000’den fazla çocuğun yaralandığı veya hayatını kaybettiği 2 miyon çocuğun okula gidemeği ve 400 binden fazla sivilin hayatını kaybettiği veya yaralandığı Yemen’de ölenlerin çoğunun Suudi önderliğindeki koalisyonun hava saldırıları sonucu hayatını kaybettiği aktarıldı. Kıtlık ve kolera salgını ise Suudi kuşatmasının en acı sonuçları olarak dile getirildi.

Gösteride konuşan İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisinin milletvekili ChrisWilliamson, sadece bölgedeki askeri harekâtlarıyla değil, ülke içindeki uygulamalarıyla da insan hakları ihlallerine imza attığını söyledi. İngiltere’nin Suudi Arabistan’a silah ihracatının 2015’den bu yana 4 milyar sterline ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca, İngiliz subayların Suudi ordusuna bu silah sistemlerinin kullanılması konusunda eğitim verdiği de biliniyor. Bazı İngiliz subayların, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki harekâtında fiilen rol aldığı da ileri sürülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.