Bin Selman’dan bu yana Suudi gazetecilerin tutuklanması artış kaydetti

  • 14 Aralık 2022
  • 59 kez görüntülendi.
Bin Selman’dan bu yana Suudi gazetecilerin tutuklanması artış kaydetti

Suudi Arabistan’da gazetecilere ve blog yazarlarına yönelik baskı yoğunlaşırken, Suudi Arabistan’da tutuklanan gazetecilerin sayısı 2017’den bu yana üç katına çıktı.

Suudi Leaks’e göre, Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Salı günü yaptığı açıklamada, “Muhammed bin Salman”ın veliaht prensliğinin başladığı 2017’den bu yana Suudi hapishanelerindeki gazeteci ve blog yazarlarının sayısının üç kattan fazla arttığını duyurdu.

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Suudi Arabistan’ın 2022 Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasında 166. sırada yer aldığını vurguladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü, Suudi Arabistan’da özgür medya olmadığını ve gazetecilerin yurt dışında olsalar bile sıkı gözetim altında tutulduğunu belirtti.

Örgütün raporuna  göre, Suudi medyasının neredeyse tamamı Suudi yetkililer tarafından kontrol edilirken, sosyal medya platformlarında bile otosansür hakim.

Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı savaşta oynadığı rolü eleştiren veya terör rejimi İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkan herkes vatana ihanetle suçlanırken, tarafsız kalmayı seçen gazeteciler, Muhammed bin Selman’ı öven resmi medyayı takip etmezlerse suçlanıyorlar.

Suudi Arabistan’daki siyasi aktivistlerin tutuklanması, işkence edilmesi ve ölüm cezasına çarptırılması Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Avrupa Birliği gibi uluslararası forumlardan eleştiri alırken, Suudi rejimi,  muhalifleri ve yasal aktivistleri bastırmaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.