Bir Araştırma Yazısında Filistin Halkı İçin Tek Çözümün Direniş Olduğu Belirtildi…

  • 28 Aralık 2014
  • 862 kez görüntülendi.
Bir Araştırma Yazısında Filistin Halkı İçin Tek Çözümün Direniş Olduğu Belirtildi…

Dr. Usame Cuma El-Eşkar hazırladığı araştırma raporunda, Filistin toplumunun tercih ettiği direniş seçeneğine umut bağlamanın önemine dikkat çekerek, külfetli olmasına ve ağır bedel istemesine rağmen oldukça karmaşık olan Filistin sorununun çözümü için tek seçeneğin direniş olduğunu ifade etti.

“2014 Savaşında Gazze Toplumunun Oluşumunda (Önemli) Duraklar” başlığıyla yapılan araştırmada, 2014 savaşının Gazze toplumunun önemli bir değişim ve dönüşüm noktası olduğu vurgulanarak, toplumun musibet birliğini, sabır birliğini, var olan durumu değiştirmek için en zor çözüme kanaat getirme ve bunu aşmak için ağır bedel ödeme gerekliliğine inanma birliğini yansıttığı ifade edildi.

Yazar, Gazze toplumunun oluşturduğu yeni sistemin en büyük değerinin direniş olduğunu vurgulayarak devamında şu ifadelere yer verdi: “Gazze toplumu savaş esnasında dirençli bir toplum haline geldi ve bu aşamada kendisinden isteneni çok iyi bilen bir konumdaydı. Bu bilinç ve anlayışın doğal sonuçlarına da katıldı. Bu durum onun aidiyet duygusunu pekiştirdi ve işgal altında yaşayan bir Filistinli anlayışı ve kavrayışını artırdı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.