Bir İnsan hakları örgütü Arakanlı kadın ve çocukların durumunun çok kötü olduğunu bildirdi

  • 18 Kasım 2017
  • 1.036 kez görüntülendi.
Bir İnsan hakları örgütü Arakanlı kadın ve çocukların durumunun çok kötü olduğunu bildirdi

Bir İnsan Hakları Örgütü, Arakanlı kadın ve çocuklara yönelik sürdürülen cinayetlerin çok korkunç boyutlarda olduğunu bildirdi.

Çocukları Kurtarın Vakfı CEO’su Helle Thorning Schmidt, Almanya’da yayınlanan Di Welt gazetesinde yayınladığı raporunda Myanmar’da Müslüman kadınlar ve çocuklarının akıl almaz şiddet, zulüm ve işkenceye maruz kaldıklarını bildirdi.

Özellikle kadınlar ve küçük yaştaki kızlara yönelik aşırı şiddet, işkence ve tecavüz olaylarının uygulandığını ve hemen hemen tüm Arakanlı çocukların bu korkunç olay ve sahnelere tanık olduklarını bildiren Çocukları Kurtarın Vakfı CEO’su Helle Thorning Schmidt, genç bir kadından naklen Myanmarlı bir askerin Arakanlı hamile Müslüman bir kadının üzerine benzin dökerek nasıl acımasızca yaktığına bizzat şahit olduğunu söyledi.

Myanmar’da ordu ve milislerin 600.000’i aşkın Arakanlı Müslüman’ın Bangladeş’e sığınmasına neden olan ve Birleşmiş Milletler’in ‘etnik temizlik’ olarak kınadığı saldırılara ilişkin insan hakları örgütlerinin hazırladığı raporlarda birçok cinayet, cinsel saldırı ve insan hakları ihlalleri gündeme gelse de Uluslararası İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) son raporu, tecavüz vakalarının sanılandan çok daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Cinsel saldırılara odaklanan “Tüm Bedenim Acı İçinde: Myanmar’da Kadın ve Kız Çocuklarına Yönelik Cinsel Şiddet” başlıklı 37 sayfalık rapor, tecavüzlerin sanılandan yaygın ve sistematik olduğunu ayrıca Myanamar ordusunun üniformalı askerlerinin bu saldırılardan sorumlu olduğunu belirtti.

“Her vakada saldırganlar güvenlik güçlerinin üniformalı mensuplarıydı”
Rapor, 19 farklı köyden Bangladeş’e sığınan, 3’ü 18 yaş altı 29 tecavüz mağdurunu içeren 52 Arakanlı kadın ve kız çocuğu ile yapılan röportajlara dayanıyor.

Raporda ayrıca Bangladeş’teki sığınmacı kamplarında Arakanlı kadın ve kız çocuklarına sağlık hizmeti sağlayan 19 insani yardım örgütü çalışanının ve Bangladeşli sağlık yetkililerinin ifadelerine de yer verildi.

Raporda “Myanmar güvenlik güçleri köylere yönelik büyük saldırılarda kadın ve kız çocuklarına tecavüz etti. Ancak aynı zamanda bu büyük saldırılardan haftalar önce de bazen tekrarlanan tacizlerde bulundu. Her vakada saldırganların neredeyse hepsi ordu personeli olmak üzere güvenlik güçlerinin üniformalı mensuplarıydı” dendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.