Bir milyon Filistinli, Katil İsrail’in Elinde Esir

  • 17 Nisan 2019
  • 1.344 kez görüntülendi.
Bir milyon Filistinli, Katil İsrail’in Elinde Esir

Filistin Esirler Heyeti, Filistin Esirler Cemiyeti ve Esirler Yüksek Konseyi, terörist İsrail’in 1967’den bu yana bir milyon Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Siyonist İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirler dosyasıyla ilgilenen Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti, Filistin Esirler Cemiyeti ve  Esirler Yüksek Konseyi, terörist İsrail’in 1967’den bu yana bir milyon Filistinliyi gözaltına aldığını açıkladı.

Filistin Esirler Heyeti Başkanı Kadri Ebu Bekr, Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı KadduraFaris, Esirler Yüksek Konseyi Başkanı Emin Şuman, Ramallah’ta Filistinli Esirler Günü faaliyetlerini başlatmak amacıyla ortak basın toplantısı düzenledi. Yapılan açıklamada, “İsrail, 1967’den bu yana bir milyon Filistinliyi gözaltına aldı. Hâlihazırda İsrail hapishanelerinde 5 bin 700 Filistinli esir tutuluyor” denildi.

Bu yılın ilk çeyreğinde bin 600 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, Filistinlilere her yıl 17 Nisan’a denk gelen Filistinli Esirler Günü faaliyetlerine aktif katılım göstermeleri çağrısında bulunuldu. İsrail hapishanelerindeki esirler arasında 250 çocuğun bulunduğu, ayrıca Kudüs’te 36 Filistinli çocuğun ev hapsinde, 5’inin ise gözaltı merkezlerinde tutulduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.