Bir Yılda 10 Bin Farklı Filistin Direniş Operasyonu

  • 29 Aralık 2022
  • 63 kez görüntülendi.
Bir Yılda 10 Bin Farklı Filistin Direniş Operasyonu

Filistin Veri Merkezi “Maati” yayınladığı bir raporda, 2022’de işgal altındaki topraklarda Filistin operasyonlarında ve direniş önlemlerinde önemli bir artış olduğunu belirtti.
Bu raporda, bu yılın başından bu yana 639 kurşunlama, 33 soğuk silahla saldırı ve 13 Siyonistleri ezme vakası olmak üzere 10.000’den fazla operasyon ve direniş eyleminin gerçekleştirildiği belirtiliyor.
Bu yıl Filistin direniş operasyonlarında 25 Siyonist öldürüldü ve yaklaşık 420 kişi yaralandı, bu 2015’ten bu yana en yüksek Siyonist kayıp sayısıdır.
Filistin Enformasyon Merkezi’ne göre Siyonistleri sarsan en belirgin direniş operasyonu, Kudüs’teki otobüs duraklarında bir Siyonistin ölümü ve 22 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan çifte patlama operasyonuydu.
Bu yıl Batı Şeria’da yeni direniş grupları varlıklarını ilan ettiler, bunların belki de en ünlülerinden biri, Batı Şeria’da özellikle Nablus ve Cenin kentlerinde İsrail işgaline karşı savaşan Erin al-Asud (Aslanlar Yuvası) grubudur.
Raporlar, Siyonist düşmanın çabalarının ve Batı Şeria’daki kapsamlı askeri operasyonlarının, bu bölgede direniş gruplarının güçlenmesini engelleyemediğini gösteriyor ve her geçen gün bu grupların güçlendiğini ve onlara daha fazla halk desteği verildiğini görüyoruz.
Bugüne kadar Gazze’deki direniş grupları Siyonist rejimin başlıca endişe kaynağıydı; ancak şimdi binlerce İsrail askerinin konuşlandığı Batı Şeria’da direniş gruplarının güçlenmesi Siyonistler için korkunç bir kabusa dönüştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.