Birleşik Arap Emirlikleri’nden Katar’a İran Uyarısı

  • 26 Ağustos 2017
  • 1.309 kez görüntülendi.
Birleşik Arap Emirlikleri’nden Katar’a İran Uyarısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver bin Muhammed Karkaş cuma günü yaptığı açıklamada; bir kez daha Katar’ı İran ile ilişkileri normalleştirme kararı nedeniyle eleştirdi.

Muhammed Karkaş resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada; BAE, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn’in Katar’a siyasetlerinin İran’a yakınlığı nedeniyle uygulanan yaptırımları ele alarak Katar’ın İran’a yöneldiğini belirtti.

Yaptığı paylaşımda Katar’ın açıklamalarının yeterli olmadığını belirten Muhammed Karkaş; “Alınan bağımsız kararların bölgede kaosa ve kargaşaya sebep olmaması gerekir ancak Katar’ın öngörüsüz ve başına buyruk durumu bölgede karışıklığa neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Katar’ın İran ile fakat ticari ilişkisi olduğuna dair yaptığı açıklamalarına değinen Muhammed Karkaş, bu durumun zaten İran’ın menfaatine olduğunu vurgulayarak Katar’ın bunu görmezden geldiğini belirtti.

Katar’ın İran ile diplomatik ilişkileri geliştirme kararını alması ile birlikte BAE makamlarından 24 saat içerisinde yapılmış bu 2. açıklama ile birlikte BAE, Katar’ın aldığı bu karar sonrası daha fazla sorun ile karşı karşıya kalacağına inanmakta.

“Var olan krizlerin bu şekilde idare edilmesi Katar’ın hakimiyetini zayıflatmaktadır” ifadelerini kullanan Muhammed Kargaş, Katar’ın sorunlardan kaçtığını belirterek; “Katar politikaları ile krizi daha fazla derinleştirmekte ve arabuluculuk fırsatlarını da zayıflatmaktadır. Katar’dan beklediğimiz olgunluğu ve hikmeti maalesef göremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Katar’ın önünde duran krizlere ciddiyet ile yaklaşması gerektiğini ve ancak bu şekilde rahatlayabileceğini vurgulayan Muhammed Kargaş; “Maalesef Katar, İran ve Yemen’e yönelik aldığı yeni kararlar ile var olan sorunları daha fazla derinleştirmektedir” açıklamasını yaptı.

Katar hükümeti geçtiğimiz çarşamba günü yaptığı açıklamada; kendi büyükelçisini tekrar Tahran’a göndereceğini duyurmuştu.

Katar İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Katar’ın İran ile ilişkilerini güçlendirmek istediği ifade edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.