Birleşmiş Milletler Siyonist rejimin nükleer silahlarının imhasını onayladı

  • 08 Aralık 2022
  • 62 kez görüntülendi.
Birleşmiş Milletler Siyonist rejimin nükleer silahlarının imhasını onayladı

BM Genel Kurulu, dün akşam siyonist rejim İsrail’in nükleer silahlarının imha edilmesi bildirisini 149 evet ve 6 aleyhte oyla onayladı.

İRNA’ya göre Siyonist rejim ile ABD, Kanada, Mikronezya, Palau ve Liberya bu karara karşı oy kullandı. Aralarında Ukrayna, Hindistan ve birçok Avrupa devleti ve 26 ülke de bu bildiriye çekimser kaldı.

Daha önce, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Birinci Komitesi, Siyonist rejimin nükleer silahlarının imha edilmesi ve bu rejimin nükleer tesislerinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı tarafından uluslararası izlenmesinin uygulanması çağrısında bulunmuştu.

Bu onaylar, Siyonist rejimin nükleer silahlara sahip olmasına rağmen bunu resmen kabul etmeye hiçbir zaman istekli olmamasına rağmen yapılıyor.

Siyonist rejim, Birleşmiş Milletler’in Nükleer Silahların Yayılmasına İlişkin Antlaşma’yı (NPT) imzalamayı reddeden birkaç üyesinden biridir.

Siyonist rejim, dünyada nükleer silaha sahip 9 devletten biri ve Batı Asya bölgesinde nükleer silaha sahip tek ülke ve raporlara göre cephaneliğinde 200 ila 400 nükleer savaş başlığı bulunduruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.