BM: 11 milyon Suriyeli insani yardımlara muhtaç

  • 16 Kasım 2019
  • 1.033 kez görüntülendi.
BM: 11 milyon Suriyeli insani yardımlara muhtaç

BM İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, 11 milyon Suriyelinin insani yardımlara muhtaç olduğunu söyledi.

Fars haber ajansına göre, Mark Lowcock, BM Güvenlik Konseyi üyelerinden Suriyelilere insani yardım programının temdit edilmesini istedi.

BM genel sekreter yardımcısı, insani yardımların kesilmesinin hastalıkların ve açlığın yayılmasına neden olacağını belirterek, aynı zamanda daha farklı buhranların meydana geleceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardımlardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suriye’nin kuzey batısındaki İdlib ve çevresine son iki günde 100’den fazla hava saldırısı düzenlendiğini söyledi. BM Güvenlik Konseyi’ni Suriye’deki son gelişmeler ve insani durum hakkında bilgilendiren Lowcock, İdlib’de son haftalarda artan hava saldırılarının son derece endişe verici olduğuna dikkati çekti.

Suriye’ye sınır ötesi yardımlar yapılmasına 2014 yılından beri imkan sağlayan karara da değinen ve bu yıl sonunda kararın yenilenmesinin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Lowcock, sınır ötesi insani yardımların alternatifi olmadığını ve Suriye’de 4 milyon kişinin bu yardımlara muhtaç olduğunu kaydetti. Suriye’ye sınır ötesi yardımların, en fazla incelenen ve 4 ayrı noktada aranan yardım konvoyları olduğuna dikkati çeken Lowcock, yardımların 15 farklı ülkeden denetçilerin bulunduğu BM Denetleme Mekanizması tarafından tek tek açılarak kontrol edildiğini bildirdi. Suriye’ye sınır ötesi yardımlara olanak sağlayan karar, yıl sonunda sona eriyor ve yardımların devam edebilmesi için kararın BM Güvenlik Konseyi’nde uzatılması gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.