BM ara buluculuğunda düzenlenen Libya müzakereleri bugün başlıyor

  • 26 Haziran 2015
  • 748 kez görüntülendi.
BM ara buluculuğunda düzenlenen Libya müzakereleri bugün başlıyor

Libya’da çatışan taraflar arasında BM ara buluculuğunda düzenlenen müzakereler bugün başlıyor.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) Sözcüsü Semir Gattas, Fas’taki Libyalı taraflar arasındaki görüşmelerin çözüme ulaşılması için son tur olmasını umut ettiklerini belirtti.

Fas’ın Sahirat kentinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Gattas, “Bunun Libyalı taraflar arasında anlaşmaya ulaşılması için son tur olmasını umut ediyoruz” dedi.

Gattas, BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon ve Trablus kenti merkezli Milli Genel Kongre arasındaki hazırlık görüşmelerinin bugün başladığını ve diyaloğun fiili olarak yarın (bugün) başlayacağını söyledi.

Semir Gattas, bir bölümü bugün ulaşan bağımsızların ve Tobruk kenti merkezli Temsilciler Meclisi’ni temsil edecek heyetin Sahirat’a geleceğini ifade etti.

Sahirat kentinde 8-9 Haziran tarihlerinde de BM gözetiminde Libyalı taraflar arasında diyalog görüşmeleri gerçekleşmişti.

Leon bu görüşmede ulusal birlik hükümeti kurulmasını, Tobruk’taki Temsilciler Meclisi’nin yasama konseyi olarak kabul edilmesini ve yüksek devlet konseyi, yüksek yerel yönetim konseyi, yeniden imar konseyi, anayasa hazırlama konseyi ile savunma ve güvenlik konseyi kurulmasını öngören yeni çözüm taslağını sunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.