BM: Arakanlı mültecilerin topraklarına dönmesi için şartlar uygun değil

  • 09 Aralık 2017
  • 917 kez görüntülendi.
BM: Arakanlı mültecilerin topraklarına dönmesi için şartlar uygun değil

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sözcüsü Adrian Edwvards, dün yaptığı açıklamada, Bangladeş ile varılan anlaşmaya rağmen, Arakanlı müslümanların Myanmar’a evlerine dönmeleri şartlarının uygun olmadığını söyledi.

BM yetkilisi, Myanmar’ın hala mültecilerin topraklarına dönmelerini engellediğini belirterek mültecilerin halihazırda Myanmar’a dönmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.Geri dönüşlerin gönüllülük esasına göre olması ve aceleye getirilmemesi gerektiğini anlatan Edwards, Bangladeş’e gelen sığınmacıların pek çoğunun halen travma yaşadığına dikkati çekti.

Bu arada Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 25 Ağustos’tan bu yana Myanmar’daki ordu ve radikal budistlerin saldırılarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 646 bine ulaştığını bildirdi.
IOM Sözcülerinden Leonard Doyle, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, geçen ay Arakan eyaletinden Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesine 20 bin Arakanlı Müslümanın daha sığındığını belirtti.
Doyle, böylelikle 25 Ağustos’tan bu yana Myanmar ordusu ve fanatik Budistlerin saldırısından kaçarak Bangladeş’e sığınan Müslümanların sayısının 646 bine ulaştığını belirtti.
IOM salı günü yaptığı açıklamada, Bangladeş’e sığınan Arakanlı Müslümanların sayısının 625 bin 792 olarak açıklamıştı.
Basın toplantısında konuşan BM’ye bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Bettina Luescher ise Arakan eyaletinin kuzeyindeki Maungdaw ve Buthidaung yerleşim bölgelerinde hedefledikleri 36 bin kişiden 32 binine gıda yardımında bulunduklarını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.