BM Eski Yemen Özel Temsilcisi Cemal Bin Ömer: ABD ve Arabistan, Yemen Hususunda Kesinlikle Yalan Söylüyor

  • 26 Nisan 2015
  • 984 kez görüntülendi.
BM Eski Yemen Özel Temsilcisi Cemal Bin Ömer: ABD ve Arabistan, Yemen Hususunda Kesinlikle Yalan Söylüyor

BM Genel Sekreteri Yemen eski özel temsilcisi, Yemen Ensarullah hareketinin etkisiz hale getirtilmek ve saf dışı bırakılmak istenmesi yönünde sürdürülen çabaların Yemen’in bugünkü krizinin ana etkeni olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Yemen eski özel temsilcisi Cemal Bin Ömer Arabistan’ın Yemen’e askeri tecavüzüyle ilgili bir takım gerçekleri ifşa ederek, Yemen’Deki mevcut krizin, bazı ülkelerin Yemen’in iç işlerine müdahale ederek Ensarullah hareketini ülkenin siyasi sahnesinden saf dışı bırakmak istemeleri yönündeki girişimleri olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreteri Yemen eski özel temsilcisi olarak Yemen’de görev yaptığı son üç yıl içinde kesinlikle İran’ın Yemen’e müdahalesiyle ilgili en ufak bir belge ve kanıt elde edemediğini belirten Cemal bin Ömer, Amerika ve Arabistan yetkililerinin bu hususta açıkça yalan söylediklerini söyledi.

Cemal bin Ömer ayrıca firari Yemen eski cumhurbaşkanı Mansur Hadi Abdurabbe’nin kesinlikle güvenilemeyecek bir fert olduğunu belirtti.

Cemal bin Ömer, hava saldırılarının başlamasının ardından, bu şartlar altında görevini artık sürdüremeyeceğini ve dolayısıyla 4 yıldır sürdürdüğü görevinden ayrılmak istediğini BM Genel Sekreteri’ne belirtmiş, 16 Nisan’da da BM, Ömer’in görevi bırakacağını duyurmuş ve ardından görevinden el çekmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.