BM: Gazze kuşatması Filistinlilere uygulanan toplu cezadır

  • 18 Temmuz 2020
  • 679 kez görüntülendi.
BM: Gazze kuşatması Filistinlilere uygulanan toplu cezadır

BM insan hakları raportörü ve uzmanı Michael Link, siyonist rejimin Gazze Şeridi kuşatması, Filistin milletine uygulanan toplu ceza olduğunu belirtti.

BM raportörü Link Cuma günü yaptığı açıklamada, korsan İsrail’in Filistin nüfusuna musallat olma stratejisi bu milletin temel haklarının açık ihlali olduğunu belirtti.

Link siyonist rejimden her gün milyonlarca masum insana zarar veren ve bölgede gerginliği ve şiddeti tırmandırmaktan başka sonucu olmayan Filistin milletine dayattığı bu toplu cezayı kaldırmasını istedi.

BM raportörü Link ayrıca siyonist rejimin Filistin halkının evlerini yıkma politikasını eleştirerek, Tel aviv 1967’den bu yana Filistinli aileleri cezalandırmak için iki bin Filistinli evi yıktığını kaydetti.

Link, korsan İsrail’in Filistinlilerin evlerini tahrip etmesi bölgede nefret ve intikam duygusunu tırmandırmaktan başka bir işe yaramadığını vurguladı.

Link ayrıca 22 günlük savaşta olduğu gibi Filistin halkına saldırmak ve mazlum sivilleri katletmek çok korkunç sahneler olduğunu ve gören herkesi dehşete düşürdüğünü ifade etti.

Siyonist rejim Gazze Şeridi’ne 2006 yılından bu yana tam kuşatma uyguluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.