BM Genel Kurulu’nda Siyonist rejime karşı 6 kararın onaylanması

  • 11 Aralık 2021
  • 206 kez görüntülendi.
BM Genel Kurulu’nda Siyonist rejime karşı 6 kararın onaylanması

BM Genel Kurulunda, Siyonist rejime ve rejimin mazlum Filistin halkının insan hakları ihlallerine karşı daha önce Genel Kurulun Özel Siyasi ve Sömürgesizleştirme Komitesi (Dördüncü Komite) tarafından onaylanan 6 kararı, oy çoğunluğuyla kabul edildi.

İRNA’nın cuma günkü haberine göre, kararlar BM Genel Kurulu’nun Özel Siyasi ve Sömürgesizleştirme Komitesi (Dördüncü Komite) tarafından 10 Kasım’da onaylandı ve BM Genel Kurulu toplantısında da ekseriyetle kabul edildi.

Kararlar, Siyonist rejimin Filistin halkının insan haklarını sistematik olarak ihlal etme, Doğu Kudüs ve Suriye Golan’daki yerleşim birimlerinin inşa kınama ve Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Teşkilatı UNRWA’nın faaliyetlerini destekleme konusundaki eylemlerine ilişkin Soruşturma Komitesi’nin raporuyla ilgili.

Kararlarda ayrıca Gazze’nin kara, hava ve deniz kuşatması, işgal altındaki topraklara yerleşim birimlerinin yapılması, işgal altındaki topraklarda yerleşimcilerin Filistin vatandaşlarına yönelik kışkırtıcı eylemlerinin yanı sıra evlerin yıkılması ve Filistinlilerin keyfi gözaltı ve hapsedilmesi de kınandı ve Filistinli mültecilerin evlerine dönüşüne vurgu yapıldı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.