BM Genel Sekreter yardımcısından Toz bulutu sorununa karşı mücadelesinden dolayı İran’a teşekkür

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.190 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreter yardımcısından Toz bulutu sorununa karşı mücadelesinden dolayı İran’a teşekkür

BM Genel Sekreteri yardımcısı ve BM Çevre Sağlığı Programı Başkanı Erik Solheim, toz bulutu meselesiyle mücadele konusunda tüm ülkelerin katkıda bulunmaları gerektiğini bildirerek, bu hususta gösterdiği üstün performans ve girişimlerinden dolayı İran İslam cumhuriyetini kutladı.

İRNA’nın verdiği habere göre Tahran’da düzenlenen Uluslararası “Toz Bulutlarıyla Mücadele-Sorunlar ve Bilimsel Çözüm Yolları’’ konferansı kulisinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Erik Solheim, hiç bir ülkenin tek başına bu sorunun üstesinden gelemeyeceğini bunun için bu konuda mücadele için tüm ülkelerin katılmasının kaçınılmaz bir zaruret olduğunu bildirdi.

Erik Soleim, toz bulut kaynakları ile ilgili sorunların önemli bir bölümünün bazı ülkelerin içinden yapılacak girişimlerle giderilebileceğini, ülkelerin kendi alacakları tedbirleri hayata geçirmeleri gerektiğini ve bu arada başka ülkelerin de buna destek verebileceklerini bildirdi.

Uluslararası “Toz Bulutlarıyla Mücadele-Sorunlar ve Bilimsel Çözüm Yolları’’konferansı Tahran’da 43 ülkenin katılımıyla dün Pazartesi başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.