BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’dan Netanyahu’ya Tepki

  • 02 Şubat 2016
  • 698 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’dan Netanyahu’ya Tepki

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’u ‘teröre cesaret vermekle’ suçlayan ırkçı rejim İsrail Başbakanı Netanyahu’ya BM’den tepki geldi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, “Sözler çarpıtılabilir ancak vahim gerçekler gizlenemez” dedi.
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric gazetecilere yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un salı günü BMGK’da İsrail-Filistin sorununa ilişkin konuşmasına olumlu ve olumsuz çok sayıda tepki geldiğini söyledi.
“Genel Sekreter Ban, BMGK’da söylediği tüm sözlerin arkasındadır. Bazılarının Genel Sekreter’e yönelttikleri terörü meşrulaştırma suçlaması gerçeklerden uzaktır” ifadesini kullanan Dujarric, Ban Ki-mun’un “hiçbir şeyin terörü meşru gösteremeyeceğini” defalarca vurguladığını belirtti.
Genel Sekreter’e yönelik ithamları reddettiklerini ifade eden Dujarric, “Genel Sekreter, ‘teröre destek verdiği’ suçlamasını reddeder. İsteyen Genel Sekreter’in konuşmalarından istediği bölümü seçmekte, beğenmek ya da beğenmemekte serbesttir, sözler çarpıtılabilir ancak vahim gerçekler gizlenemez” dedi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un ırkçı İsrail’in ‘provokatif yerleşim alanlarını’ kınayıp Filistinlilerin şiddet eylemlerinin de işgal karşısında verilen doğal bir tepki olduğunu vurgulamasının ardından, terör rejimi başbakanı Netanyahu Ban’ı teröristlere destek vermekle suçlamıştı.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ırkçı İsrail’in politikalarının Filistin halkını şiddete yönelttiğini belirterek, iki devletli çözüm için tehlike çanlarının çaldığının görülmesi gerektiğini söyledi.
*
(Ban, The New York Times gazetesinde yayımlanan ‘İsrail, elçiyi vurma’ başlıklı makalesinde, İsrail-Filistin sorununa ilişkin görüşlerini ve geçen haftaki açıklamalarına İsrail tarafının verdiği tepkiye cevabını yazdı.
Sivillere saldırılmasını ve terörü asla meşru göremeyeceğini vurgulayan Ban, makalesinde “BM Güvenlik Konseyi’nde de belirttiğim gibi yaklaşık 50 yıllık işgal altındaki Filistin halkının acıları ve hayal kırıklığı giderek artıyor. Bunu görmezden gelmek sahadaki gerçeği değiştirmez. İşgalin doğurduğu kızgınlık ve umutsuzluğun şiddet ve aşırılığa yönelten temel nedenler olduğunu kimse inkâr edemez” ifadelerine yer verdi.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.