BM Genel Sekreteri: Myanmar’ın batısı ‘insan kabusu’na dönüştü

  • 29 Eylül 2017
  • 1.102 kez görüntülendi.
BM Genel Sekreteri: Myanmar’ın batısı ‘insan kabusu’na dönüştü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres,Myanmar hükümetinden müslümanlara yönelik saldırıları durdurmasını ve Myanmarlı müslümanlara yardım yollarının açılmasını istedi.

BM genel sekreteri, Myanmarlı müslümanların durumlarının  kabusa dönüştüğünü belirtirken,  aynı zamanda insan hakları kabusu olduğunu söyledi.

BM genel sekreteri, Myanmarlı müslümanlara yönelik çok açık bir şekilde soykırım yapıldığını belirtirken, Myanmar hükümetinden, canlarını kurtarmak için Bangladeş’ı kaçan Myanmarlıların evlerine dönmeleri için hükümet olarak garanti vermesini istedi.

Bu arada Myanmar, BM’nin Arakan’a ziyaretini iptal etti

BM Genel Sekreter Sözcüsü Haq, “Ziyaretin dün  neden gerçekleşmediğini Myanmarlı yetkililer açıklamalı, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği de yine Myanmarlı yetkililere bağlı.” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar’ın, BM yetkililerinin bugün Arakan eyaletine yapacağı ziyareti iptal ettiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, günlük basın bilgilendirmesinde, bir muhabirin sorusu üzerine, Myanmarlı yetkililerin dün gerçekleştirilmesi planlanan ziyareti “hava koşulları” nedeniyle iptal ettiğini söyledi.

BM’nin, Myanmar’da krizin başladığı günden beri Arakan eyaletine erişim izni istediğine dikkati çeken Haq, “Myanmarlı yetkililer, ziyaretin iptaline gerekçe olarak hava koşullarını gösterdi. Ziyaretin bugün neden gerçekleşmediğini Myanmarlı yetkililer açıklamalı, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceği de yine Myanmarlı yetkililere bağlı.” dedi.

Haq, Myanmar’daki şiddet olaylarından kaçarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilerin sayısının 500 bini geçtiğini, bölgede son yıllarda en büyük yerinden edilmenin yaşandığını belirtti.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti de, Myanmarlı müslümanlara yönelik cinayetlerin durdurması için uluslararası toplumdan  Myanmar hükümetine baskı yapılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.