BM Güvenlik Konseyi’nde ABD’ye karşı bir ilk

  • 09 Aralık 2017
  • 1.068 kez görüntülendi.
BM Güvenlik Konseyi’nde ABD’ye karşı bir ilk

Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç ve İtalya BM Güvenlik Konseyi’ne üye 5 Avrupa ülkesi olarak, eşsiz bir girişim kapsamında ABD’ye karşı ortak bir bildiri yayınladı.
Almanya, İngiltere, Fransa, İsveç ve İtalya BM Güvenlik Konseyi’ne üye 5 Avrupa ülkesi olarak, eşsiz bir girişim kapsamında yayınladıkları ortak bildiri vasıtasıyla ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanınmasına yönelik aldığı kararının bölgede barışın yerleşmesi için yararsız olduğunu dile getirip Amerika’nın bu kınuda daha kapsamlı ve detaylı önerilerde bulunmasını talep ettiler.

Sözü geçen bildiride ilaveten şu ifadelere yer verilmiştir: Biz barış sürecinin küresel anlaşmalar çerçevesinde yeniden başlatılması için işbirliği yapmaya tamamen hazırız. Ayrıca ABD’den de İsrail-Filistin sorununun çözümüne ilişkin daha kapsamlı ve detaylı önerilerde bulunmasını istiyoruz.

ABD başakanı Trump’ın 6 Aralık tarihinde yaptığı bir konuşmada Kudüs’ü Siyonist Rejim’in başkenti olarak tanıması binlerce Filistinlinin “Öfke Günü”nde sokakalara dükülerek gösteri yapmasına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.