BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin’le ilgili oturumundan sonuç çıkmadı

  • 16 Mayıs 2018
  • 1.151 kez görüntülendi.
BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin’le ilgili oturumundan sonuç çıkmadı

BM Güvenlik Konseyi’nin Filistin konusunda düzenlediği olağanüstü oturumundan bir sonuç çıkmadı.

Terör rejimi İsrail’in Filistin halkına yönelik işlediği son cinayetlerin ele alınması amacıyla yapılan oturumun bildiri taslağının bugün BM Güvenlik Konseyi üyelerine verilmesi bekleniyor.

Sözkonusu  oturumda BM’nin Ortadoğu koordinatörü Nikolay Mladenov, ırkçı İsrail ve Mısır’dan yaralı Filistinlilerin tedavileri için çıkış imkanlarını hazırlamalarını istedi.

Bu arada Kuveyt’in BM temsilcisi  ırkçı İsrail’in Filistinlilere yönelik cinayetini kınayarak bunun uluslararası kanunlara aykırı olduğunu bildirdi.

Öte yandan ABD’nin Birleşmiş Milletler(BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley de,  ırkçı İsrail’in Gazze sınırında işlediği cinayetler üzerine acil toplanan BM Güvenlik Konseyinde terör rejimi İsrail’e açık destek vererek korsan rejimin itidal gösterdiğini iddia etti.

ABD’nin büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıdığı 14 Mayıs 2018’in 2014’ten bu yana Gazze’deki en kanlı gün olarak tarihe geçmesinin ardından, Kuveyt’in BM Daimi Temsilcisi Mansur el-Uteybi, Filistinlilerin katledildiği şiddet olayları nedeniyle BMGK’ya bir tasarı hazırlığında olduğunu ve çarşamba günü (bugün) tasarıyı sunacakları bilgisini verdi.

Büyükelçi El-Uteybi açıklamasında, sunacakları tasarıda Filistin halkı için uluslararası koruma talep edeceğini bildirirken, ABD’nin tasarıyı “veto” edeceği belirtiliyor.

Kuveyt’in yaptığı acil oturum çağrısıyla bir araya gelen BMGK üyelerinin toplantısından, saldırıyı kınayan ortak bir “basın bildirisi” sonucu dahi çıkmazken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Gazze’deki saldırıyı, “korkunç trajedi” olarak yorumladı ve sorunun “siyasi çözüm”e ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.