BM İklim Konferansı’nda henüz mutabakat yok

  • 12 Aralık 2014
  • 905 kez görüntülendi.
BM İklim Konferansı’nda henüz mutabakat yok

Bu yıl 20.si Peru’nun başkenti Lima’da yapılan Birleşmiş Milletler İklim Konferansı’nın bitimine sayılı saatler kala 200’e yakın katılımcı henüz bir taslak metin üzerinde anlaşamadı.

Dünyanın gözünün çevrildiği zirvede katılımcıların sera gazı salınımının düşürülmesi hedefiyle hazırlanan metnin sadece bir paragrafında mutabık kaldığı bildirildi.

Şu ana kadar iklim değişikliği sorununun çözümü için çekingen davranan Amerika Birleşik Devletleri’nin Dışişleri Bakanı John Kerry, zirvede yaptığı sert ifadeler kullandı. Uzmanlar Kerry’nin hedefinde Çin olduğunu belirtti. John Kerry, “Her ulus, eğer bu testi geçeceksek, kendi üzerine düşeni yapmalı. Sadece bu tehdit karşısında adım atıp harekete geçen uluslar liderlik ve küresel sorumluluk üzerine hak iddia edebilir. Eğer büyük ve gelişmiş bir ülkeyseniz ve bu yolda yardımcı olmuyorsanız o zaman problemin bir parçasısınızdır.” dedi.

Konferans gelecek yılın sonunda Paris’te imzalanması planlanan yeni iklim anlaşmasından önceki son platform olma özelliği taşıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.