‘BM İşlenen Suçların Ortağıdır’

  • 18 Nisan 2021
  • 354 kez görüntülendi.
‘BM İşlenen Suçların Ortağıdır’

 Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, Güvenlik Konseyi’nin Ensarullah’a yönelik son açıklamasını sert bir şekilde eleştirerek, “Güvenlik Konseyi, Suudi Arabistan’ın Yemen halkına karşı işlediği suçlarda ortak olduğunu gösterdi” dedi.

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Güvenlik Konseyi’nin Marib vilayetindeki olaylarla ilgili olarak Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ni suçladığı açıklamasına tepki gösterdi.

Muhammed Ali el-Husi şu açıklamalarda bulundu: ‘Güvenlik Konseyi’nin yaptığı açıklama, bizim önceden tahmin etiğimiz bir açıklamaydı. Aslında, Güvenlik Konseyi’nin açıklaması, bu konseyin çifte standartlarını ve dürüst olmayan yaklaşımını yansıtıyor.

Bu basit davranış, hiçbir şekilde BM Güvenlik Konseyi’ne yakışır bir davranış değildir. Yemen’deki kıtlıktan Suudi koalisyonuyla birlikte BM Güvenlik Konseyi’nin de sorumlu olduğuna inanıyoruz.

Kuşkusuz BM Güvenlik Konseyinin sergilediği bu tutumla birlikte, bu konseyin işgalci Suudi koalisyonunun ortağı olduğu söylenmelidir. Daha önce BM Güvenlik Konseyi, Yemen’in kuzeydoğunda bulunan Marib eyaletinde çatışmaların tırmanmasını kınadı ve Ensarullah hareketini çatışmaları sona erdirmeye çağırdı.

Güvenlik Konseyi, Suudi Arabistan’ın zulmünden bahsetmeden Ensarullah’ın Suudilere yönelik operasyonlarını kınadı.’

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.