Bm: “İsrail Cezaevlerinde İşkence Uygulanması Endişe Verici”

  • 13 Ekim 2019
  • 586 kez görüntülendi.
Bm: “İsrail Cezaevlerinde İşkence Uygulanması Endişe Verici”

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ofisi tarafından yapılan açıklamada Filistinli tutuklu Samir El-Arbid’in İsrail işgal cezaevlerinde sorgulanması esnasında işkenceye başvurulmasının endişe verici olduğu dile getirildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin Cenevre’deki sözcüsü Rupert Colville yaptığı açıklamada: “BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Samir El-Arbid (44 yaşında) olarak isimlendirilen bir Filistinli şahsın İsrail güvenlik güçlerinin eliyle işkenceye maruz kalmasından dolayı endişe duyduğunu dile getirmektedir” dedi.

Colville açıklamasında ayrıca şu bilgiyi verdi: “El-Arbid şu an hastanede bilincini kaybetmiş bir şekilde ve yapay solunum aletleriyle nefes verilmesi suretiyle hayatını sürdürmektedir. Üzerinde tutuklanmasından sonra maruz kaldığı yaralanma izleri bulunmaktadır. Bunların arasında kaburga kemiği kırığı ve böbreklerin fonksiyonunu kaybetmesi de var.”

Colville bütün bunların İsrail’in işkencenin yasaklığına dair uluslararası yasaya uymadığı gerçeğine ışık tuttuğunu dile getirdi ve El-Arbid’in maruz kaldığı durumlar hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını istedi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail’in Filistinli tutuklulara işkence ettiğini gösteren başka örnekler de bulunduğunu ve bütün bunların üzerine gidilmesi gerektiğini dile getirdi.

İsrail yasaları Filistinli tutuklulara soruşturma esnasında işkence yapılmasına izin veriyor ve dünyada işkenceyi yasalaştıran tek devletin de İsrail işgal devleti olduğu biliniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.