BM Siyonist İsrail Rejimini Yine Çok Ağır Kınadı

  • 25 Haziran 2015
  • 791 kez görüntülendi.
BM Siyonist İsrail Rejimini Yine Çok Ağır Kınadı

BM, siyonist İsrail rejiminin Gazze Şeridi’nden Filistinlilerin Beytulmukaddes’e girişlerine kısıtlama getirilmesini kınadı.

BM genel sekreteri Ban Ki Moon, dün yaptığı açıklamada, siyonist İsrail rejiminden Filistinlilerin Gazze Şeridi’nden Ramazan ayında Beytülmukaddes’e namaz için gitmelerine getirdiği kısıtlamaları hafifletmesini istedi.

Ban Ki Moon, Gazze’dekilerin Beytülmukaddes’e gitmelerinin onların hakkı olduğunu belirterek, İsrail’in bu gibi engelleyici girişimler yerine güven verici tutum içine girmesi gerektiğini söyledi.

BM genel sekreteri Filistinlilerin yaşam koşullarının yükseltilmesi gerektiğini belirterek, Gazze’nin uzun süredir muhasara altında olduğunu söyledi.

Bu arada Siyonist İsrail rejimi kabinesinde işgal altındaki Filistin bölgeleri koordinatörü Yuav Mordehay, Gazze’den İsrail’in merkezlerine füze atıldığını bahane ederek Gazze’deki Filistinlilerin bu hafta Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya gelmelerine izin verilmeyeceğini bildirdi.

Daha önceden yapılan açıklamada, Gazze’den 500 Filistinli kadın ve erkeğin Cuma namazı için Beyti Hanun’dan geçerek Mescidi Aksa’ya gitmesine izin verildiği açıklanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.