BM Teşkilatından Myanmar müslümanları hakkında uyarı(!)

  • 21 Şubat 2018
  • 1.201 kez görüntülendi.
BM Teşkilatından Myanmar müslümanları hakkında uyarı(!)

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Myanmar Müslümanlarının durumunun çok kötü olduğuna dair uyarıda bulundu.

İRNA’nın bildirdiğine göre  BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, Arakan Müslümanlarının çok kötü koşul altında bulunduğunu, ülkede durumun halen kritik olduğunu ve her gün Arakan Müslümanlarından onlarcasının Bangladeş sınır bölgesine giriş yaptığını bildirdi.

Myanmar hükümetinin verdiği taahhütlere rağmen Müslüman mültecilerin kendi evlerine geri dönüşleri için gerekli ortamı hazırlamadığını bildiren  BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, Arakan müslümanlarının Myanmar hükümeti ile Bangladeş hükümeti arasında sağlanan anlaşma uyarınca Arakan’da kendi evletine geri dönmeleri gerekirken halen Bangladeş’te muhtelif kamplarda çok kötü koşullar altında bulunduklarını bildirdi.

Öte yandan Myanmar’da yaşanan şiddet olayları sonucu yaklaşık 700 bin Arakanlının evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınmasından bu yana altı ay kadar bir sürenin geçtiğini hatırlatan Birleşmiş Milletler yetkilileri, Myanmar’da Arakanlılara uygulanan baskılar da dahil olmak üzere sorunun ana nedenlerine çözüm bulunması için zamanının geldiğini belirtti.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, video konferans yoluyla katıldığı Güvenlik Konseyi toplantısında “Yakında yeni bir acil durumla karşılaşma ihtimalimiz olduğu için zamanla yarışıyoruz” dedi.

Grandi Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki Kutupalong’un dünyanın en büyük mülteci yerleşim yeri haline geldiğini, Muson yağmurları sezonunun Mart ayında başlayacak olması nedeniyle 107 bin mültecinin sel ve toprak kayması tehdidi altında kalabileceğini söyledi.

“Bangladeş hükümeti hazırlık çalışmalarının başını çekiyor, ancak bir felaketin yaşanmaması için uluslararası topluluğun mutlaka yardım etmesi gerekiyor” diyen Grandi soruna Myanmar’ın içinde bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.