BM: Türkiye’nin Suriye’ye saldırısı 100 bin insanı yerinden etti

  • 12 Ekim 2019
  • 1.483 kez görüntülendi.
BM: Türkiye’nin Suriye’ye saldırısı 100 bin insanı yerinden etti

BM dün yayınladığı bildiride, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna saldırısının en az 100 bin kişinin yerinden yurdundan olmasına neden olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, BM yayınladığı bildirisinde, Türkiye saldırısının neden olacağı olumsuz sonuçlar konusunda uyarıda bulunurken, ‘Haseke kentinde 400 bin kişinin içme suyunu temin eden bir barajın çalışmaz hale geldiğine yer verdi.

Bu arada uluslararası 14 yardım kuruluşu yayınladığı ortak bildiride, Suriye’nin kuzeyinde saldırıların ve şiddetin artmasının  ihtiyaç sahiplerine yardım ulaşma çalışmalarının durmasına sebep olabileceğine dikkat çekildi.

Dünya Gıda Örgütü de dün yaptığı açıklamada, Ra’sul Ayn ve Tel Abyad  bölgelerinde  70 binden fazla insanın  mülteci durumuna düştüğünü bildirdi.

Daha önce de Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü de, Tel Abyad’da bulunan tek hastanenin de  kapandığını bildirdi.

‘Terörizmle mücadele ve Türkiye’nin terörist olarak nitelediği Kürt milis güçlerini Türkiye-Suriye sınırlarından  temizlemek’ adıyla Türkiye’nin çarşamba günü  Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik kapsamlı saldırısı hala devam ediyor.

Suriyeli yetkililer, bu saldırıyı kınarken, Suriyelilerin kendi milli hakimiyet ve toprak bütünlüğünü sonuna kadar savunacaklarını bildirdiler./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.