BM ve Myanmar yönetiminin Rohingya’lı Müslümanların katliamında işbirliği

  • 17 Ekim 2017
  • 1.264 kez görüntülendi.
BM ve Myanmar yönetiminin Rohingya’lı Müslümanların katliamında işbirliği

İngiliz Guardian gazetesi Rohingya’lı Müslümanlara yönelik işlenen cinayetlerin örtbas edilmesi konusunda Myanmar yönetimi ve BM’nin yaptığı işbirliğini açığa vurdu.

Gazete konuya ilişkin yayınladığı yazıda, BM’nin Rohingya’lı Müslümanların maruz kaldığı facia boyutundaki açlık ve kıtlıkla ilgili bir rapor hazırladığı, ancak Myanmar yönetiminin isteği üzerine söz konusu raporu yayımlamaktan kaçındığını ifade etti.

Yazının devamında şu ifadelere yer verildi: BM gıda yardımı ajansı Myanmar’lı Müslümanların maruz kaldığı açlık ve zor şartlarla ilgili bir rapor hazırlamıştı, ancak Myanmar’lı yetkililerin isteği üzerine bu rapor yayımlanmadı. Bu ise BM’nin Myanmar yönetiminin Rohingya’lı Müslüman’lara dayattığı zor şartlar ve bölgede yaşanan insani faciayı örtbas ettiğinin göstergesidir.

Myanmar ordusunun bu yılın 25 Ağustos tarihinden şimdiye kadar Rohingya’lı Müslümanlara karşı saldırılarında 6 binden fazla Müslüman hayatını kaybederken, en az 8 bin Müslüman yaralanmış ve 500 binden fazla Müslüman da mülteci durumuna düşmüş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.