BM: Yemen’de cenaze törenine saldırı akıl almaz ve sarsıcıdır

  • 09 Ekim 2016
  • 1.174 kez görüntülendi.
BM: Yemen’de cenaze törenine saldırı akıl almaz ve sarsıcıdır

BM Teşkilatı Suudi rejimi liderliğindeki koalisyon güçlerinin dün Yemen’in başkenti Sana’da cenaze törenine katılanlara yönelik hava saldırısı düzenlemesini kınayarak, bu saldırının akıl almazı ve sarsıcı olduğunu bildirdi.

BM Teşkilatının Yemen’e insani yardımlarını koordine sorumlusu Jimi Mc Goldrick, Suudi rejimi ve yandaşlarının dün Yemen’in başkenti Sana’ya hava saldırısı düzenlemesini ağır bir dille eleştirerek, Suudi liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından sivillerin katliam edilmesinin insanlık dışı ve ürpertici bir cinayet olduğunu ve uluslararası kanunlara resmen ters düştüğünü bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Sana belediye başkanı Abdul Kadir Hilal da dahil Yemen siyasi ve askeri yetkililerinden bazıları da bu saldırıda hayatlarını kaybetmişlerdir.

Yemen insani işler koordine ofisinden naklen verdiği habere göre bu bildiride Yemen insani topluluğunun şoke olduğu ve Sana’da bir salonda düzenlenen yas merasimine katılanların bombardıman edilmesinden büyük rahatsızlık duydukları belirtilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.