BM Yemen’e yardım için 3 milyar dolar yardım talebinde bulundu

  • 22 Ocak 2018
  • 1.123 kez görüntülendi.
BM Yemen’e yardım için 3 milyar dolar yardım talebinde bulundu

BMT, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırıları dolayısıyla bu ülkedeki vahim durum için 3 milyar dolar yardım talebinde bulundu.

Fransa haber ajansının haberinde, BM insani yardım işleri koordine bürosu dün yayınladığı bildiride, BM’deki tüm kurum ve kuruluşların temsilcileri tarafından bu yardım programının hazırlandığı belirtildi.

Sözkonusu bildiride, 11 milyon 300 bin Yemen’linin  yaşamını sürdürebilmesi  için acil insani yardımlara ihtiyaç olduğu belirtildi.

Bildiride ayrıca, Yemenli çocukların kıtlık ve yoksulluk içinde büyümekte olduklarını ve yaklaşık 2 milyon çocuğun okula gidemediği kaydedildi.

Bilindiği gibi saldırgan Suudi rejimi 2015’ten beri Yemen’i yönelik kara, hava ve denizden muhasara altına almış bulunuyor.

Bu saldırılarda şimdiye kadar  onbinlerce masum insan hayatını kaybetmiş veya yaralanmış, binlerce insan avare olmuş ve en son raporlara göre yaklaşık 8 milyon 400 bin Yemenli kıtlıkla karşı karşıya bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.