BM’den Filistinlilerin zorla göç ettirildiklerine dair itiraf

  • 01 Haziran 2017
  • 1.026 kez görüntülendi.
BM’den Filistinlilerin zorla göç ettirildiklerine dair itiraf

BM, terör rejimi İsrail’in, Filistinlileri zorla göç ettirme siyasetlerine devam ettiğini itiraf etti.

İRNA’nın haberine göre, BM’nin İsrail’in işgalindeki Filistin topraklarındaki  insani işler ofisi başkanı David Karden, yayınladığı  bildiride, 47 bin Filistinlinin 2014 Ağustos ayından 2016 yılının sonuna kadar   topraklarından zorla göç ettirildiğini ve bunların Filistin’in bir çok yerlerine gittiklerini itiraf etti.

Karden, en fazla zorunla göçün geçen yıl yaşandığını bildirirken, Kudüs’teki Filistinlilerin de ciddi olarak zorla göçe tabii tutulmanın eşiğinde bulunduklarını   söyledi.

(Bu arada “Kudüs İçin Avrupalılar” Müessesesi, Yahudileştirme faaliyetlerine hız veren işgal rejiminin ihlallerine cevap olarak “Kudüs Filistin’in başkentidir” kampanyası başlattı.Müessese Başkanı ve Avrupa Filistinlileri Konferansı Genel İdare Kurulu üyesi Muhammed Hanun, işgal rejimi hükümetinin geçen haftaki kabine toplantısını Burak Duvarı’nın altında bir tünelde yapmasının tüm bölgenin istikrarını tehdit eden görülmemiş bir adım olduğunu söyledi. Hanun, Batı ülkelerinin ihlallerine derhal son vermesi ve uluslararası hukuka uyması için işgal rejimine baskı yapmaları gerektiğini ifade etti.

”Kudüs İçin Avrupalılar” Müessesesi Başkan Yardımcısı ve Avrupa’daki Filistin Gençliği Platformu kurucu üyesi İsa Taha da Doğu Kudüs’ün işgalinin 50’inci yılında birçok sivil toplum örgütüyle işbirliği yaparak kampanya başlattıklarını ve kampanyanın hedefinin işgal rejiminin Kudüs’teki ihlallerini deşifre etmek olduğunu açıkladı.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.