BM’den Keşmir çağrısı

  • 19 Ağustos 2015
  • 730 kez görüntülendi.
BM’den Keşmir çağrısı

Hindistan işgali altındaki Keşmir bölgesinde son haftalarda artan şiddet olaylarını müteakip BM’den iki ülke hükümetlerine barış çağrısı yapıldı.

Keşmir’de artan şiddet üzerine BM Başkanı endişelerini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Hindistan işgali altında bulunan Keşmir bölgesinde meydana gelen çatışmalar hakkında Pakistan ile Hindistan’ı barış ve sükunete çağırdı.

BM Genel Sekreterliği Basın Bürosundan yapılan açıklamada, geçtiğimiz günlerde Keşmir’de dokuz sivilin öldüğü çatışma sonrasında iki ülke hükümetlerine barış çağrısında bulundu.

Temmuz ayında Uluslarası Af Örgütü İnsan hakları Grubu, Keşmir’de Hint ordusu tarafından işlenen insan hakları ihlalleri ile ilgili bir rapor hazırladı. Raporda Hint polislerinin devletin kendilerine sağladığı dokunulmazlık kanununa güvenerek insan haklarını ihlal eden şiddet eylemlerinde bulunduğu ve bu konuda yapılan şikayetleri kayıt altına almadıklarını açıkladı.

Keşmir’de İktidardaki Demokratik Halk Partisi(PDP) sözcüsü ve gençlik lideri Vahid er Rahman, Pakistan sınırında meydana gelen çatışmalar konusunda ” Biz AFSPA konusunu ele alıyoruz. Sıkıntılı bir durum yaratmak istemem ama Silahlı Kuvvetler Özel Yetkiler Yasası (AFSPA) Keşmir’de ahlaki meşruiyetini kesinlikle yitirmiştir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.