BMGK, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yaşananlar konusunda karar almakta aciz

  • 25 Temmuz 2017
  • 1.143 kez görüntülendi.
BMGK, Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yaşananlar konusunda karar almakta aciz

Filistin’in BM Temsilcisi yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili yaşananlar konusunda karar almakta aciz olduğunu belirtti.

Filistin’in BM Temsilcisi Riyad Mansur bugün yaptığı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin dün geceki kapalı oturumunda, İsrail’in Kudüs’teki saldırılarını engellemek için kabul edilir, yararlı ve uygulanabilir bir yaklaşım sergileyemediğini kaydetti.

Riyad Mansur, Güvenlik Konseyi üyelerinin dün gece düzenledikleri oturumun Kudüs’teki olaylarla sınırlı kaldığını, ayrıca ABD’nin Siyonist rejimin kınanması ve hatta Mescid-i Aksa’daki gelişmelerle ilgili bir bildirinin yayınlanmasına karşı çıktığını belirtti.

BM Güvenlik Konseyi bugün de Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki olayları ele almak için açık bir oturum düzenliyor.

Öte yandan, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa kapılarındaki uygulamalarını reddeden eden Kudüslüler protestolarını sürdürürken onlarca Siyonist yerleşimci bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçleri himayesinde 130 yerleşimcinin bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildirdi.Bu sabah ayrıca 20 işgal polisinin “keşif gezileri” adı altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.