BMT Teşkilatında Nevruz Etkinlikleri Düzenleniyor.

  • 21 Mart 2015
  • 985 kez görüntülendi.
BMT Teşkilatında Nevruz Etkinlikleri Düzenleniyor.

BMT genel kurulu kararnamesi uyarınca her yıl 21 Mart tarihinde düzenlenen uluslararası nevruz günü etkinlikleri, bu yıl da bu uluslararası teşkilatta düzenleniyor.

Nevruz havzası 12 ülke büyükelçileri Cuma günü dünyanın diğer ülke temsilcileri, BM teşkilatı üst düzey müdürleri ve kültürel ve medyatik simaların katılımıyla Newyork’ta bulunan BMT’da düzenlenen nevruz merasiminde bu kültürel simgenin bölgesel ve dünyadaki barış ve dostluk üzerindeki etkileri hakkında konuşmalar yaptılar.

İran İslam cumhuriyeti başta olmak üzere Azerbaycan cumhuriyeti, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan ve Türkiye’nin bir kısmı, Irak, Afganistan, Hindistan ve Pakistan halkları nevruz bayramını kutluyorlar.
İranın BM’deki temsilcisi Golamali Hoşru bu merasimde yaptığı açıklamada, herkesin mevcut sorunlara galip gelinmesi için vahdet ve birlikteliğe vurgu yaptıkları bir sırada, nevruzun geniş kültürel ve sosyal ağının bu birlikteliği oluşturabileceğini söyledi.

Irakın BM’deki temsilcisi Muhammed Ali Elhekim nevruz bayramını kutlarken, nevruzun insan hakları, barış kültürü ve temel hukuk ve BMT’nın hedeflerin tanıdığı bütün değerlerin simgesi olduğunu dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.