Bogdanov: Batı, Suriye halkının sorunlarının artmasının başlıca faktörüdür

  • 06 Aralık 2016
  • 1.076 kez görüntülendi.
Bogdanov: Batı, Suriye halkının sorunlarının artmasının başlıca faktörüdür

Rusya cumhurbaşkanının Ortadoğu özel temsilcisi Mihail Bogdanov, batının halihazırda mazlum Halep halkının savunucusu olduğunu iddia ettiğini ama bu ülkeye yaptırımlara devam ederek, gerçekte iktisadi ve diğer alanlardaki sorunların artmasına neden olduğunu söyledi.

İran’la  bölgesel konularda görüş alışverişlerin sürekliliği amacıyla İran dışişleri bakan yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari’nin daveti üzerine dün Tahran’a gelen Bogdanov, Ensari’yle görüştü.

Bogdanov, sözkonusu görüşmede bölgesel sorunların hızlı bir şekilde çözümlenmesi için İran ve Rusya arasında işbirliğinin daha da arttırılması gereğine vurgu yaparken Yemen meselesine de temasla, bu ülkede savaşa son vermek için, milli uzlaşı ve  halkın belirlediği bir hükümetin işbaşında olmasını Yemen buhranının çözümünde Rusya’nın görüşü olarak niteledi.

Sözkonusu görüşmede İran dışişleri  bakan yardımcısı  Ensari de İran’ın Rusya ile ilişkilerinin stratejik olduğunu belirterek, iki ülke arasında  bölgesel sorunlarla ilgili olarak görüş alış verişlerin  devamlı olarak yapılmasını  zaruri olarak niteledi ve ”iki ülkenin terörizm ve radikalizmle mücadelede yanyana olduğunu ve iki ülkenin siyasi alanda da üst düzeyde görüşmelerini sürdürmesi gerektiğini” söyledi.

Caberi Ensari, Yemen’de Milli Kurtuluş Hükümeti’nin  kurulmasına da temasla, bu hükümetin Yemen Barış görüşmeleri aleyhinde olmadığını belirterek, BM tarafından Yemen’le ilgili sunulan  planların  Suudi rejimi tarafından da sahih siyasetlerin izlenmesine bağlı olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.